Kisah 14 Februari… Hari Kekasih…???

wah.. lama gila x buka blog ni… start si Thariq meragam nk tumbuh gigi.. so bila dia dapat tido lena ibu dia pun xmelepas peluang untuk bekerjasama membanting tulang di kilang bikin taik mata.. ^-^ yang klakonya..siap lupa password.. o..o.. tua bebenor dah rasanya..

so inilah kisah pada 14 Februari …

Hari ni hari kekasih. Tapi, aku orang Islam.. so abaikan jela hari kekasih kekasut nih. tp hari ni celik mata dgn hati yg berbunga-bunga ..ala..cm orang nk kuar dating.. haha..memang ada date pun hr ni..

kata xsambut Valentine ma….

eh! memangla xsambut.. sabar.. pagi2 bangun awal bawa anak lenggang kangkung gi kedai cik nor.. nk beli sarapan.. siap sweater dh cm nk jogging.. aku jogging ??? mimpi ker??? hahaha…

Alkisahnya..berpiknik la aku di laman umah pagi tu..anak2 lak sambil layan basikal sambil makan donut.. ish..ish.. (sekali-sekala je ye.. jgn selalu..burok rupanya… 😉 )

pastu en. hubby jerit.. “dah tu! masuk mandi.. dh lambat ni.. kul brape nk sampai nant.” (kt cni nk wat pencerahan ye..en.hubby jerit dgn intonasi pnuh kasih sayang & kebapaan k..bkn cm nk ajak bergaduh tu ek..)

jam dh dekat kul 9pg. date kul 2ptg tp kna sampai sebelum kul 1. first time nk date dgn org ni..blind date lak tu.. dh la jauh…

huru-hara la rumah ni dalam prose menyiapkan anak3 bujang nih.. habis sekampung dgr suara aku…hihi.. nk wat cmne.. bebudak.. oppss..mak budak… ^^

 

*******

sekitar jam 12 lbih.. kami pn tiba ke destinasi yg dituju.

Alhamdulillah..setelah letih gak lak duk dalam kete (ngalahkan orang yg drive lak..hihi..)

sampai ke mana kita?

KPJ Ipoh Specialist Hospital..korg ingat kemana tadi ha.. 😉

memang berbunga la hati..dh dekat setahun cuba nk dapatkan doktor yang satu ni.. baru ni la kesampaian..

Siapa doktor tu ? nanti lain kali la aku cite… hihi..

Apapun trima kasih byk pd Dr. Nawaz Hussain Mohamed Amir  yang suggest kn doktor ni.. Dr. Nawaz ni pun terbaik..  sebelum ni xde lagi Rheumatologist kt KPJ ISH ni.. bru start ada Januari 2015.. tu yg menggagau cari.. Dato’ Dr. Hj Wahinuddin Hj Sulaiman gerangan orangnya.. nk tau nape berbunga sgt dpat masul dlm list dia… leh tanya en.google k..  Tapi doktor ni ada kt KPJ ISH ni setiap ptg sabtu je pn.. Apapun.. Alhamdulillah..lgpun dh biasa kt situ..senang nk berurusan..

Nant ada masa aku story la semua doktor2 yg aku dh jumpa n betapa byk mereka semua membantu aku utk jadi lbih positif..

*******

Masa sesi blind date dgn doktor baru aku tu..perasaan mmg bercampur baur la.. memula tu en.hubby tak ikut masuk sebab mana nk handle hero bertiga tu dalam bilik doktor kn.. tp pastu doktor suh panggil gak en. hubby masuk..

memang best la doktor ni.. memahami..punyala lasak anak3 aku dalam tu (batman,superman,spiderman..smua cukup.) tp dia cool jer..cool betul tau..bukan yg plastik tu.. maybe coz dia dh biasa berurusan dgn org yg sakit cam aku…

hal2 yg kitorang bincangkan tu kalau nk letak kt cni pun bukan semua org faham. so..yg tu abaikan jela yer… ^-^

satu yang lawaknya…

aku ada satu soalan yg aku dah tau jawapannya tp tetap gatal nk tanya ^^

“doktor..memang xleh baik dh ker?”

yang bestnyer.. doktor balas dgn senyuman yg sama manis dengan senyuman aku..sambil geleng kepala…

BINGO!!!

hahaha.. amekaw! dh tau wat pe tanya lg.. :p actually saje nk kluarkan gak apa yg ada kt pale aku ni.. hihi.. jauh kot aku g nk jumpa dia.. biarla.. ;p

*********

luaran aku mungkin nmpk sihat.. tp aku n Allah je yg tahu apa rasanya hidup dengan kurniaanya ini. Actually sokongan orang sekeliling sangatla penting tp itula bnda yg paling susah nk dapat. yela…kita nampak sihat je kan…

so dari aku pening pikir pasal aku..aku gak yang tambah susah ati.. baik aku enjoy je dgn family yg aku ada nih..

Syukur pd Allah yg kurniakan en.hubby yg satu ni untuk aku. Alhamdulillah..korang nk kta apapun.. Terpulangla.. aku, dia & Allah tahu. Duk sibuk nak explain dgn org yg tak nak faham..sampai ke sudah tak sudah-sudah^-^hahahaha…

memang stress.. sgt stresss.. byk benda xleh nk wat.. benda utama pun kadang kena skip..benda sampingan lagi la. nk g kenduri?  Jangan harap. pengsan aku kt situ sape yg susah? aku jugak. bukan tak nak gi.. tapi keadaan tak mengizinkan…Aku kirim doa jela.. Apapun org nk kta aku cuma leh tanam dalam hati… ALLAH ADA … ALLAH ADA…

orang tak puas ati..sukati la.. tu korang punya ati..hak korang..bukan hak aku…

apa korang nk fikir..sukati la.. tu korang punya fikiran..hak korang..bukan hak aku…

satu je kita semua kena ingat.. jangan persendakan ujian yang Allah bagi pada orang lain.. sebab kita tak tau lg apa bahagian kita. Kadang Allah uji kita dgn perkara menyenangkan utk lihat sama ada kita leh handle atau hanyut.. Jangan sampai Allah tak uji kita dah.. Takut Allah dah tak pedulikan kita..

Allah menguji iman kita…

Pada kengkawan..

bg yg support aku selama ni..trima kasih bebanyak.. (siap whatsapp dgn aku spnjg pjalanan..setidknya kurang sikit terasa perjalanan yg jauh tu).. Aku tak perlu wang ringgit or masa berlepak seharian.. cukup sekadar secebis keprihatinan. Moga Allah pelihara Iman n Persahabatan kita ^^

Sudah ngantuk…

ada awan hujan yg cam dh nk penuh…

gi dlu…

daa….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s