Catatan Cuti Deepavali…

Assalammualaikum..

lama gak tak update blog nih..

mggu lepas seminggu melepak kt Homestay Onyang sbb rumah ada kna repair2 ckit..

but i’m back ^-^..

Hari ni en. ayah cuti Deepavali so lapang dada ckit la ibu ada pembantu kt rumah ni wei..

tapi tak larat la nk duk umah je kan..

so kna wat aktiviti ckit supaya El bros tak bosan n memberontak..hihi…

oppsss..!! sebelum terlupa..Happy Deepavali pada yang beragama Hindu..

so ni saje nak share catatan cuti Deepavali El bros..

DSC06881

memandangkan hari ni hari Selasa n mmg hari untuk pasar tani kt cni..so ambik kesempatan g situ dgn en.ayah & el bros.. kalau tak ibu g dgn Rafael & Thariq jela.. Mikael sekolah..

DSC06891

stesen wajib budak berdua ni.. apa lagi..gerai buah la.. Alhamdulillah..diorang ni bukan kaki jajan tp kaki buah lagi2 si Thariq.. kalau tgh tantrum nmpk buah boleh stop.. aiskrim dia tak makan tau.. ^-^

 

DSC06910

ni lak stesen wajib setiap budak rasanya.. tp ibu tak risau sbb punya panjang mana pun meja tuh..anak3 ibu hanya nk keropok bantal n gula2 yang kelihatan cam smarties tu tp seal mcm pil ubat tu.. lupa ambik gambo lak.. ni skali dgn ibu ajar diorang berbelanja..

 

DSC06918

tgok Rafael yg sebelum ni sgt susah nk interaksi dgn orang pun dh ok tau..dia speech delay..duduk pun lambat.. sejak ibu duk umah n homeschoolkn dia.. Alhamdulillah.. nant ada masa ibu share tips..

 

DSC06934

ni lak aktiviti sementara ibu memasak n ayah tolong ibu kt dapur..(masak skali pakej dating..hihi..)

DSC06940

nasib baik la diorang ni leh je sepakat.. Mikael n Rafael pun mmg ada masa sifat abang2 tu jelas gak..

 

DSC06960

petang lak ada mini concert kt umah ibu wei..meriah..bukan takat bebudak..ibu n ayah pun tumpang sekaki wei.. poning la jiran2..maap ya…

 

DSC06961

seronok tgok diorang bereksperimentasi dgn balang2 n perkakas dapur tu semua.. mommies sekalian.. ni leh kira sensory activity gak..utk pendengaran..

 

DSC06970

Rafael siap guna tangan.. nak compare bunyi antara guna tangan n drumstick..semangat…

 

DSC06994

malam hari lak..after Isyak kitorang g memenuhi undangan jamuan deepavali.. kawan skolah ibu..

 

DSC07013

sempat la bergambo dgn sebahagian family member tu.. yang best nampak kt dinding belakang tuh? homeschooling gak wei… cayalah.. ibu suka..ibu suka..

DSC07007

sambil2 makan tu sakit gak la duk tahan terkejut2 dek bunyi mercun..hihi…tapi anak2 bukan main suka la kan..

 

DSC07015

tak caya tgok ni..bukti betapa enjoy nya diorang..

 

Apapun tima kasih bebanyak mr.Raja coz sudi jemput family ibu..

n bagi pengalaman pd el bros ibu utk tahu apa itu deepavali..

ckit2 pun jadilah..

kita kan satu Malaysia …

k..

bila dh penat seharian.. maka diorang pun tido awal dgn lenanya..

Alhamdulillah..

Tata ^-^

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s