Menarik di Tanjung Malim – Abuya Air Kelapa Berperisa

Assalammualaikum..

hari ni cuaca best je..

Alhamdulillah.. skrg ni biasanya pagi cuaca memang panas..

kalau jemur kain byk trip pun leh kering..

tp kadang tu terik sgat..

klu duk umah takpela..

kalu tgh kt luar.. alahai..

ibu ni selalu gak hangout dgn anak3..

ayah keje so kitorang kuar la jln2..

haha..bunyi cam kaya..

takdela..klu kuar tu biasanya setelkn urusan ibu..

or beli barang dapur, susu, pampers..

tak penting tak kuar..

bila panas2 ni kuar.. nk terbako pn ada rasanya..

“kalau la dapat air kelapa.. ah… sedapnyer”

mmg sedap la lg2 hari panas terik..

DSC08578

kalu pergi tanjung malim..

hari lak panas..

korang jgn ketinggalan dr mencuba Air Kelapa Berperisa kt kedai makan Abuya k..

mmg ummphhh..

dia tak bayar ibu utk gtau smua ni tau..

ikhlas ibu nk hebahkan..

DSC06202

Thariq jd model terjun..hihi..si baju ijau terpinga2 baru bangun tido..

air kelapa kosong je pun mmg dh SEDAP..MURAH LAK TU…

nak tambah perisa cuma kna tambah RM0.50 je.. menjadikannya RM1.50.

klu sebiji kelapa RM4.00 n tambah perisa jd RM4.50 ..

ni harga ibu beli hari tu..

kalu dh tukar ibu tak tahu la pula..

nant ibu update..

DSC08582

Air Kelapa Susu ^-^..

DSC08586Walla…

leh pilih nk perisa SUSU,LAICI,LEMON atau biasa.. ^-^

Mikael pilih perisa susu..sedap wei.. dia sorang je kna dua..

Ibu n ayah mmg layan yang lemon..

tgh panas2 terik..

bayangkan air kelapa lemon berais..

masuk kt mulut korang terus ke tekak..kerongkong..

Subhanallah.. ciptaan Allah yang dua ni digabungkan..meletuskan kesegaran kt dalam mulut..

Subhanallah.. ^-^

DSC08590

k la.. cite banyak pun tak guna..

korang g la try k..

orang kalau kata orang Tanjung Malim tp tak kenal Abuya..mmg bkn org Tanjung Malim la..

Klau korang g Tanjung Malim dr cari kedai Pau Yik Mun tu better cari kedai Abuya ni..

Dia ni berniaga sambil bersedekah..

lauk dh la sedap..byk.. murah lak tuh..

sbb tu kedai dia jd tempat student2 makan.. jimat..

kedainya kt sebelah Balai Bomba Tanjung Malim..

DSC06213

seberang jalan lak ada Masjid Besar Tanjung Malim.

so kalau nk lunch kt cni elok sgt la..

pas je solat Dzuhur tu terus jalan kaki je gi kedai ni..

DSC08589

seberangnya ada jejantas pejalan kaki utk ke pekan Tanjung Malim..

kat situ korang leh nampak ada satu payung pastu ada sebekas air siap dgn ais siap dgn cawan..

untuk siapa?

untuk sesiapa je yg nk hilangkan dahaga..

apa pun bangsa korang..

apa pun agama korang..

ianya PERCUMA !!!

Moga Allah murahkan rezki dia n perbanyakkan lg org cm ni kt muka bumi ni..

DSC08575

family business .. nampak keceriaan yang terpancar kn.. mesra pelanggan gitu..

DSC06205

ni kak Long..klu tadi muka dia cam garang je kan.. ^-^ ala..muka je cam serius..ramah sebenarnya.. Maybe kak Long segan bila depan kamera..

k.. la.. nk siap2 kuar bwa anak layan air kelapa..

tata ^_^

Advertisements

2 thoughts on “Menarik di Tanjung Malim – Abuya Air Kelapa Berperisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s