Nawrah.. AWESOME for REAL MOM…

Assalammualaikum..

Korang semua rindu ibu tak??

Hihi perasan tul kan..

Busy betul la ni.. tak dan nak update blog..

walhal berlambak2 la benda berlegar kt pale ni..

Campur lg la ni dh takde tenet free Kg.Tanpa Wayar kan..huhu..terasa betul kehilangannya…

Mmg ada stress gak la ckit2.. plus layan anak3 24 jam kan..

Bukan nak mengeluh.. but real mom mana pun mesti nak ada masa utk diri sendiri kan..

And…

Kebanyakan REAL MOM ni lak mmg bukan jenis yang sanggup nk tinggalkan anak2 kt atuk nenek diorang or kt nursery ke..or kt sesape la…Hanya semata-mata nk luangkan masa untuk diri sendiri k..

Cam ibu ni ha.. nk lepak kuar dgn girlfriend pun..anak I tak tinggal k..

Kalau ada yang tak leh terima nk kena lepak skali dgn EL bros ibu… sendiri mau ingat la..

I tak perlukan u as my friend pun k..

Apapun my girlfriend sangat ok n awesome..even dia single..

sgt ngam la dgn anak3 ibu..kadang dgn dia dh pandai membebel cam mak2..

girl cmni la molek wat calon isteri wei… bukan yang poyo2 ayu..hampeh…

Ok..cam biasa.. sebelum masuk isu sebenarnya mmg semua reader blog ibu dh faham yang ibu memang suka melalut kan.. hihi.. ^-^

So… FOR REAL MOM ONLY…

Ni ibu nak share satu tempat utk korang luang masa utk diri sendiri tanpa perlu tinggalkan buah hati pengarang jantung korang tuh…

Tempat ni memang awesome sgt wei..

jeng..jeng..jeng…

Nawrah Muslimah Hair & Beauty Salon..

DSC03216

Lelaki & Non-Muslim adalah sgt2 takleh gatai2 datang cni k..

(…ibu nk cite bebanyak pun susah..so korang layan je gambar2nya k ^-^ )

Sangat kids friendly.. muslimah friendly…

Pastu sambil lepak2 tunggu turn korang tuh..

Leh la korang isi minda dgn bahan bacaan yang sgt2 bagus wei..

Nawrah sajikan bahan bacaan yang sangat berkhasiat k.. bukan takat majalah fesyen yang karut-marut utk kita muslimah2 ni tau..

DSC03277

ada wifi lagi ko… kelas ko rah…hihi..

Pastu korang jangan risau anak2 korang..

Ada room khas utk diorang main2 kot..

bestnyer..

DSC03227

Pastu tunggu punya tunggu turn..sekali dh masuk waktu solat…

Alahai..takdehal la.. diorang dh sediakan surau yang leh muatkan kapasiti berjemaah tau tak..

solat Jumaat tak leh ar.. 😉

DSC03224

tetiba ada lak bnda2 yang tak diingini.. berhajat lak.. don’t worry be happy..toilet pun ada..

gambo toilet tak de la pulak ek ..^-^

apa lg korang nak????

Ha.. best kan.. bagi yang single mingle tu mmg rasa cam takde apa la kan..

But cam ibu gtau td..

FOR REAL MOM… NI ADALAH SATU AWESOME PLACE TO TRY..

Lagi satu nak war2 kan kt cni..Nawrah bukan aje bagus dr segi kemudahan2 tu je.. servis dia pun AA+ k..

Harga sangat berpatutan la dgn servis..

DSC03209

pastu diorang akan bg satu kad ni..setiap kali korang dapatkan perkhidmatan diorang, korang akan dapat cop ikut jenis perkhidmatan la..

pastu dh ckup nanti leh tebus.. yihaaa…

DSC03217

try la wei.. tak nyesal..

Kalau tak caya korang try yang simple2 dulu..

Wash je dulu..

Siap dgn massage skali..memang rasa tak nak bagi diorang stop kot…

Ibu hr tu try gunting..

Ibu mmg gtau Ain (salah sorang staff kt situ) supaya potong apa yang sesuai utk ibu..

Ibu ni mmg susah la sebab telinga ala2 piring ASTRO ckit kan..

Tapi mmg class la servis diorang nih.. potongan dia mmg kna dgn ibu n yang paling best..

En. Ayah kata ibu nampak hot dgn rambut baru..bangun tidur pun cantik..

Sronoknya wei…hihi…

(yela..utk siapa lg kn..untuk suami la..)

Nampak..g la try wei.. tak rugi..

Siapa kenal ibu mmg tahu la yang ibu ni cerewet..

Ibu takkan suggest kalau something tu tak berbaloi..

And ingat ni.. IBU TAK DIBAYAR OR DAPAT APA2 PAKEJ PERCUMA K untuk paksa korang gi Nawrah ni..

Ni mmg ikhlas dr ibu sbg customer yang SANGAT SANGAT SANGAT PUAS HATI ^-^

Kt cni gak korang leh cuci mata dgn koleksi shawl n Preloved..

maybe satu hari korang leh jumpa Preloved by Jemari Ibu ke kat cni… hihi.. 😉

k.. now nak cite lak dr mana asalnya nama Nawrah ni..

ibu difahamkan oleh Pn. Fardila selaku yang manage tempat ni..

katanya dia bukan owner..Cuma uruskan bisnes family..

apa2 la.. yang penting bisnes korang ni mmg awesome sgt..

Dalam Islam mmg digalakkan berniaga..

sebaik-baik perniagaan adalah yang memberi faedah kepada orang lain..

Tahniah NAWRAH.

Melalut lagi ibu ni…^-^

Nawrah ni bermaksud bunga..di mana ia melambangkan kecantikkan..n dalam hal ni tentula kita cite hal kecantikan wanita..

N Nawrah salon ni setakat ni mmg la baru menyediakan perkhidmatan kecantikan rambut tapi sebenarnya diorang dalam usaha keras utk menjadikan salon ni sebagai satu pusat sehenti utk para muslimah…

Ibu doakan semoga Allah permudahkan sgala niat baik n usaha murni geng Nawrah ni..

Bila ibu tanya apa yang mencetuskan Nawrah ni..

So..jawapannya ialah.. ini adalah hasil apabila ownernya ni susah sangat nk cari salon rambut Muslimah..

Maka wujud la Nawrah yang mula beroperasi 01 Disember 2015..

DSC03259

pintu masuk je dah cantik kn.. warna-warni gitu..

DSC03214

pastu korang akan disambutl oleh staf2 Nawrah yang sgt la lemah-lembut..

DSC03228

antara produk yang korang leh beli kat cni..

DSC03264

ni la tempat untuk yang nak releasekan urat2 leher yang tak release tu.. lagi2 kalau BF mommies kn.. u all know what i mean kn.. sakit belakang wei..

DSC03246

black n white.. napela dua color ni mmg ngam jer kn..

DSC03269

tools…

Korang tahu tak..aurat kita dgn wanita non-muslim adalah sama dgn aurat dgn lelaki?

Tak kisah la kalau amoi tu tutup tempat korang tu dgn bidai ke apa…

aurat korang dgn dia tuh wei..

so kt cni ibu nk ambil kesempatan utk bagi dakwah santai ckit..

ala..dakwah 2sen dr ibu utk wanita2 kt luar yang ibu sayang sangat2..

DSC03248

So bagi yang tak tahu..sekarang dh tahu..so jangan ulang lagi k..

K la..cite banyak pun tak guna kalau korang tak try sendiri kan..

G la try.. TAK RUGI wei..

tak tahu ktne?

atas tu ada bisnes kad dia dgn alamat smua siap..

kalau tak tahu lagi.. ni ha tempatnya..

DSC03267

Ni pemandangan dr jendela Nawrah k..

DSC03292

Ni lak pandangan dr seberang jalan

signboard purple tu..

ni jela ibu dapat bantu..

nak ambik gambo jelas lg..blum mampu beli dron..hihi ^-^

korang gi try tau..

Cuma… TOLONG SANGAT-SANGAT JANGAN G HARI ISNIN K.

Ibu takkan bertanggungjawab dgn apa yang terjadi..

DSC03290.jpg

sebab..ISNIN DIORANG TUTUP WEI 😉

K la.. cuti skolah ni mommies leh angkut anak2 g cni k..

kira win-win situation la..

anak dapat main kt tmpat baru..

mommies dapat relaks2 jap..

ayah lak “maybe” dapat pemandangan baru.. 😉

be happy mommies..

jangan lupa…

..happy parent..happy child..happy family..happy community..

tata ^-^

jangan lupa gi like page ibu yang bersarang lelabah ni ye.. hihi..

https://www.facebook.com/jemariibu2/

Advertisements

4 thoughts on “Nawrah.. AWESOME for REAL MOM…

    • Jemari Ibu says:

      tu la.. kt tg.malim lg la susah.. nasib ada Nawrah.. sbb biasanya klu yg konsep muslimah ni..bkn nk kata apa la.. biasanya kurang best ckit dia punya service.. tak semua tp kebanyakannya begitu la.. Tp Nawrah..awesome dlm laluannya.. ^-^

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s