KUASA 3 PERKATAAN UNTUK KURANGKAN PENGGUNAAN TENAGA DALAM PARENTING

Assalammualaikum.. BOBOI BOY KUASA 3.. HAHA.. dah lama ibu menyepi tetiba lain macam lak ek.. dont worry..ibu ok lg..In Sha Allah.. Lama menyepi sebab ibu ni guna perkhidmatan internet percuma dari program kg. Tanpa Wayar.. makanya bila ada masalah dengan line tenet depa maka bermasalah la juga line tenet ibu.. tak lama pun line nyer … Continue reading KUASA 3 PERKATAAN UNTUK KURANGKAN PENGGUNAAN TENAGA DALAM PARENTING

Advertisements

20 rahsia untuk jadi ibu yang happy…

Assalammualaikum.. Salam Jumaat semua.. hope semua pun sihat2 sahaja n happpppppyyyyy sentiasa.. ^-^ ..... Chronic Autoimmune Disease.. Rheumatoid Arthritis..Fibromyalgia.. Anemia.. macam2 la lg ada dalam list ibu.. life-long... and ibu jaga sendiri anak3 ibu.. homeschooling lg.. Alhamdulillah... ^-^ but..ada ramai gak lak yang tanya camne ibu leh nampak happy je.. mean tak berpadanan dgn apa … Continue reading 20 rahsia untuk jadi ibu yang happy…

Emotion Care – Bila Anak Buat Perangai… Ishh..Geramnya!!!

Assalammualaikum.. You all smua ok.. hope smuanya ok sbb… ‘happy parent’ akan membawa kpd ‘happy children’ dengan itu terbinalah ‘happy family’ yang akan mewujudkan happy community.. ^-^ Kita yang matang ni pun kadang2 tak leh nak handle perasaankan.. ni kan pula anak2.. ramai parent skrg yg bniat nak homeschoolkan anak terutamanya yg berusia 6 tahun … Continue reading Emotion Care – Bila Anak Buat Perangai… Ishh..Geramnya!!!

Sensory tu apa ? Penting ke ?

Assalammualaikum.. salam sejahtera.. kepada anda semua, moga bahagia.. eh..cewah..nk menyanyi lak.. hope smua sihat.. ibu ada joined satu group fb ni.. HOMESCHOOLING GENIUS SYURGA.. best..leh share macam2.. nk bincang macam2 hal berkaitan dengan anak2..semua boleh.. korang yang belum join..tunggu apa lg.. go..go.. apa yang ada dalam tu ibu malas la nk cite kt cni.. biar … Continue reading Sensory tu apa ? Penting ke ?

yay..! balik kampung… Tips survive perjalanan dengan anak kecil.

Assalammualaikum semua.. aku draf ni lama dh..tp busy sgt nk ngemasnya.. ni la baru ada masa ckit.. tu pn curi2.. tak lama lagi nk cuti sekolah kan so leh la korang cuba tips ni mana yang patut.. In Sha Allah.. harap jerebu ni lekas la elok nya.. sian bebudak..mak pak budak pun sama..haru... BILA ADA … Continue reading yay..! balik kampung… Tips survive perjalanan dengan anak kecil.